Založ si blog

Kríza ako príležitosť

…aj to ako sa v kríze veci a vzťahy čistia.

Ako sa v treťom roku krízy pandémie pridala ďalšia mnohovrstvená kríza v podobe vojny, kríza energií, inflácia, kríza orientácie kam sa uberať a pre mnohých prichádza aj osobná kríza. Nielen vonkajšie krízy spoločnosti ale aj vnútorná kríza človeka nás posúva ďalej. Vidieť veci opačne, preveriť vzťahy a hodnotu vecí. Šanca veci, vzťahy a spôsoby života prehodnotiť. Niektoré úplne zanechať a iné nové sa naučiť. Staré sa nevráti a nové si treba osvojiť. Nebojme sa na iné cesty života s novým spôsobom aj keď nie celkom pohodlne vykročiť. Okolnosti sa už k tomu hlásia a na každom človeku je, či to zachytí a premení to. Na kríze je dobré to, že všetky vzťahy a veci odkryjú pravú hodnotu. Ak sa vzťah na vonok zdal (regionálne alebo aj globálne) že je v poriadku, až kríza vzťah preverí a ukáže jeho skutočnú pevnosť, význam a hodnotu. Rovnako tak aj veci a ich pravá hodnota. Niečo sa v kríze ukáže že to už nemá takú veľku hodnotu, alebo naopak zanedbávané má novú a významnú hodnotu. A ten čas krízy zrejme bude trvať dlhšie než si teraz myslíme. Rovnako ako si po 3 mesiacoch nástupu pandémie mnoho ľudí myslelo, že to skončilo. No prišli aj ďalšie etapy/vlny a prekvapili mnohých spôsobom aj formou. Teraz sa mnohé veci premieňajú a hľadajú nové miesto a nový význam. Bude to trvať aj ďalšie roky. Je personálne ale aj spoločne dôležité kam a ako sa tieto veci a vzťahy posunú. Aj na rozbúrenom mori možno v loďke preplávať.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

marecek

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1234x
Priemerná čítanosť článkov: 1234x

Autor blogu

Kategórie

Archív